PROJECT "GA NAAR GHANA"


Klik hier voor de nieuwsberichten op Mambapoint.tv over dit project.

nieuwsbrief januari 2010
nieuwsbrief juni 2009
nieuwsbrief januari 2009
nieuwsbrief oktober 2008
nieuwsbrief juli 2008

Deventer Post, klik voor het hele artikel

De Stentor, klik voor het hele artikel


De reis- en cultuurgids "Ervaar Ghana" is uitgegeven als onderdeel van een groter project om Ghana beter op de kaart te zetten als toeristische bestemming.

De initiatiefnemers kwamen in contact met twee ‘community based'-toerismeprojecten in Noord-Ghana. Konden de auteurs niet helpen bij het generen van bekendheid van deze interessante, maar onbekende bestemmingen? Tegelijkertijd zochten reizigers in Nederland tevergeefs naar een leuke reisgids met achtergrondinformatie over de cultuur. Er bleken veel meer ecobestemmingen met onbekendheid te zitten en al pratend met o.a. de Ghana Tourist Board, het Ghanese Nature Conservation Research Centre (NCRC), experts van andere NGO’s en de internationale reisbranche ontstond het project ‘Ga naar Ghana’: een voorlichtingscampagne over en voor Ghana als toeristische bestemming.

'Ga naar Ghana' is ontwikkelingshulp volgens de filosofie: handel stimuleren in plaats van afhankelijkheid in stand houden. Toeristeneuro’s zijn verdiensten in plaats van donaties en jagen economische ketens aan van lokale bedrijvigheid. Toerisme is gericht op zelfstandigheid en ondernemerschap, maar de onbekendheid van Ghana als reisbestemming bleek dé grote handelsbarrière.

Armoedebestrijding

Bezoekers zijn letterlijk van levensbelang: veel plattelandsgebieden hebben reëel gezien geen ander economisch perspectief, ze dreigen leeg te lopen en (cultureel) af te sterven. Het resultaat van ‘Ga naar Ghana’ is een structureel hoger bezoekersaantal naar de armere delen van dit land. Het ecoproduct is er, daar zorg(d)en partners van het project in Ghana voor, zoals het Nederlandse SNV en het Ghanese NCRC. Echter, zonder bekendheid bij de consument blijven aangeboden reizen onverkocht en staan gebouwde guesthouses leeg.

Het eerste instrument van het project is de reisgids "Ervaar Ghana" en de zichtbaarheid van Ghana voor reizigers op zoek naar een bestemming: in (reis)boekhandels, bibliotheken, op websites en de lezingenagenda. Een partner verzorgt de voorlichting richting touroperators. Het geld uit verkoop van de reisgids wordt geïnvesteerd in de verdere professionalisering van ‘community based’-toerisme. Het opgerichte Ghanees Verkeersbureau verzorgt publieksvoorlichting, met lezingen en journalistieke bijdragen. Feedback van (potentiële) toeristen wordt verwerkt tot adviezen aan de partners.

Het project ‘Ga naar Ghana’ is een samenwerking van Coolywooly Ervaringen met NCRC Ghana, het Ministerie van Toerisme in Ghana, Ghana Tourist Board, Ghana Wildlife Division, SNV Ghana en Ontmoet Afrika. Het project is aangesloten bij het Holland Ghana Platform.
Klik hier voor ene profielschets van de initiatiefnemers van het project Ervaar Ghana en het er uit voortvloeiende Ghanees Verkeersbureau.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishOver onsReisgidsFilmBoetelsBestellen
KaartGhanaForumFotosDownloadsFeedbackTips
NieuwsAgenda

Click for English language Klik voor Nederlands


Deze site is onderdeel van het Ghanese Verkeersbureau in Nederland.
Meer verkeersbureaus of verkeersburos vindt u op www.verkeersbureau.nl Pennestreken en observaties van een reisjournalist in zijn Blog Blog Gerard van HEusden
Pennestreken en observaties van een reisjournalist in zijn Blog Blog Gerard van HEusden
Nieuwsberichten "Ga naar Ghana" Armoedebestrijding
English version Nieuwsberichten "Ga naar Ghana" Armoedebestrijding
Doelstellingen project "Ga naar Ghana" Armoedebestrijding
Aanpak project project aanpak "Ga naar Ghana" fase 1
Aanpak project project aanpak "Ga naar Ghana" fase 2
Aanpak project project aanpak "Ga naar Ghana" fase 3
Donatie Goede doelen Ghana armoedebestrijding sponsoring
Donatie Goede doelen Ghana armoedebestrijding sponsoring
Nieuwsbrief Oktober 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
reisbestemmingen Coolywooly
Nieuwsbrief Oktober 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nieuwsbrief Juli 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nieuwsbrief Oktober 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nieuwsbrief Juli 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nieuwsbrief Oktober 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nieuwsbrief Juli 2008 over Nederlandstalige reisgids over Ghana
Forum met reiservaringen Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nederlandstalige reisgids over Ghana
Vrijwilligers gezocht Nederlandstalige reisgids over Ghana
Nederlandstalige reisgids over Ghana
actueel
Fotopagina over Ghana

(c) foto: Ronnie Dankelman, www.imaginative.nl