NieuwsbriefGhana blijft bezoekers bekoren. Wel nemen de kritische geluiden toe over het duurder wordende zuiden. Dat hierdoor meer mensen langer in het noorden verblijven is vanuit onze optiek (armoedebestrijding) echter ook een positief bijeffect van dit fenomeen. Betrouwbare statistieken over feitelijke bezoekersaantallen zijn helaas nog steeds niet voorhanden, maar als we de interesse in Ervaar Ghana als indicator nemen blijft het bezoek vanuit Nederland en Belgie op peil. Dat is tussen de berichten van teruglopende economie en teruglopend toerisme elders in de wereld een positief teken. Uit de reacties van bezoekers en lezers van Ervaar Ghana maken we ook op dat onze cultuurbeschrijving nog steeds een actueel beeld geeft, ondanks dat de laatste bijstelling uit 2011 dateert. Kortom: we zijn op de hoofdlijn tevreden.

Nederland en Ebola
Wij zijn ons bewust wat angst voor een ziekte als Ebola met het toerisme naar een land kan doen. Wij weten dat het onderwerp Ebola ook erg leeft in de toerisme industrie in Ghana. Toeristen, zeker Amerikaanse, kunnen soms moeilijk inschatten hoe 'dichtbij' of 'ver' de besmettingshaarden van Sierra Leone en Nigeria bij Ghana liggen. Los van gerapporteerde angst bij vliegpersoneel dat op West-Afrika vliegt, merken wij echter niet dat er Ebola-angst leeft onder potentiele Ghana-gangers. In de afgelopen periode is er slechts eenmaal een vraag over gesteld. Deze persoon hebben wij doorverwezen naar de GGD/RIVM. Hier in NL wordt het nieuws over dit onderwerp vooral beheerst door 2 Nederlandse artsen die nu in NL zijn teruggekomen uit West Afrika en nog in hun incubatietijd zitten en dus mogelijk Ebola hebben.

Wij opereren nog steeds onafhankelijk van de Ghanese overheid, daar zij inkomend toerisme nog steeds niet op de kaart zetten. Daarom is er ook - ondanks veler verzoek - nog steeds geen Engelse vertaling van boek of film die in combinatie nog in Nederland een gouden idee is. Ook is er nooit een Verkeersbureau in bijvoorbeeld de USA opgestart. De boetelcampagne blijft een leuke manier om Ghana onder de aandacht te brengen.

Leestip
Rest ons nog jullie te wijzen op een inkijk in de hedendaagse Ghanese cultuur, maar dan in Nederland: obesitas in de Bijlmer. Klik hier om deze multimediale reportage uit NRC te bekijken.

Wordt vervolgd....


Volg ons op twitter (Ervaar_Afrika) en blijf op de hoogte!