IN DE ETALAGE VAN HIVOS

14 januari stond Ervaar Ghana paginagroot in Metro Nieuws, de 2e krant van Nederland met bijna 2 miljoen lezers.

Onze projectpartner Hivos zette ons in de etalage als voorbeeldproject voor ontwikkelingssamenwerking.

Ze schreef onder andere:
"Het project 'Ga naar Ghana' is opgezet door het echtpaar Eva van Dijk en reisjournalist Gerard van Heusden. Twee bevlogen liefhebbers van het Afrikaanse land Ghana. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de reis- en cultuurgids 'Ervaar Ghana'
Deze duurzame reisgids beschrijft 'eerlijke vakantiebestemmingen' in Ghana en is samengesteld door reisjournalisten, antropologen en lokale mensen. Ook de opbrengst van deze toeristosche projecten gaat nnar de lokale bevolking. Het doel? Een prettige vakantie voor de toerist, maar vooral economisch verantwoord voordeel voor de plattelandsbevolking van Ghana, zonder dat het milieu door de toeristen wordt aangetast."

Hivos financierde een deel van de drukkosten van 'Ervaar Ghana'. Over haar beweegredenen schreef Hivos destijds:
"Hivos ondersteunt initiatieven die op een verantwoorde wijze gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen Ún een verbeterde toegang geven tot markten. Hivos versterkt de technische en organisatorische capaciteiten van kleinschalige producenten. Tevens motiveert zij consumenten en tussenhandel om de toegang tot lokale en (inter)nationale markten voor deze groep te verbeteren. Ga naar Ghana past in dit beleid omdat het lokale producten (diensten) en consumenten op een verantwoorde manier bij elkaar brengt."

17 oktober 2009 houdt Hivos op de wereldarmoededag een bijeenkomst in het kader van de EEN-campagne. Dit evenement vindt plaats in Haarlem. Meer weten? Klik op de advertentie rechtsboven op deze pagina.

(c) foto: Ronnie Dankelman, www.imaginative.nl>
<script type=