PERSBERICHT


Introductie ontwikkelingssamenwerking nieuwe stijl
Overhandiging reisgids Ghana aan voormalig president

Op zaterdag 26 september zal de eerste reis- en cultuurgids Ervaar Ghana worden aangeboden aan John Kofi Agyekum Kufuor, de tweede president van Ghana. Dit gebeurt tijdens het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu in Den Haag. Ervaar Ghana is een goed voorbeeld van moderne Ontwikkelingssamenwerking, een nieuwe vorm van internationale samenwerking waarbij de mens en moderne communicatiemiddelen centraal staan.

Ghanees Verkeersbureau
Het evenement wordt georganiseerd door de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders om duidelijk te maken dat internationale samenwerking niet alleen een zaak van de overheid, maar van de gehele samenleving is. Van iedereen. Joke Brandt, Directeur-Generaal Internationale Samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal de gids uitreiken samen met een delegatie van het Ghanees Verkeesbureau dat op 4 november zijn deuren opent in Deventer.

Ontwikkelingssamenwerking 2.0
De reisgids Ervaar Ghana en het Ghanees Verkeersbureau zijn een voorbeeld van nieuwe vormen van ontwikkelingssamenwerking. In een klimaat waarin het draagvlak en budget voor ontwikkelingssamenwerking afneemt, ontstaat de noodzaak voor professioneel uitgevoerde particuliere initiatieven. De kleurrijke reisgids is tot stand gekomen in samenwerking met 39 community based tourism-projecten en een honderdtal experts die belangeloos hebben bijgedragen.

Duurzame reisgids
Ervaar Ghana en het Ghanees Verkeersbureau hebben als belangrijkste doel het promoten van Ghana als reisbestemming. De duurzame reisgids beschrijft ‘eerlijke bestemmingen’ en is samengesteld door reisjournalisten en antropologen, in samenwerking met de locale bevolking. De opbrengsten naar naar ‘community based tourism’-projecten.

Het Ghanees Verkeersbureau is een samenwerking tussen het Ministry of Tourism in Ghana, de Ghana Tourist Board, het Ghanese Nature Conservation Research Centreen een kleine Nederlandse uitgeverij. De organisatie werkt op non-profitbasis.

De uitreiking vindt plaats tussen 14 en 15 uur in de Debatzaal van de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag.

NIET VOOR PUBLICATIE

Journalisten kunnen zich aanmelden voor het evenement via de website www.ontwikkelingssamenwerking.nu onder vermelding van registratiecode PE250 en kunnen voor interviewverzoeken aan minister Koenders contact opnemen met Marjolein de Rooij, woordvoerder van minister Koenders marjolein-de.rooij@minbuza.nl / 06-11863311.

Voor vragen over de reis- en cultuurgids Ervaar Ghana of over het Ghanees Verkeersbureau kunt u contact opnemen met de woordvoerder Vincent van Dijk: ghana@hbmeo.com / 070 3319211 / 06 41352741.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsKaartLinksGhanaForumFeedback