ARCHIEF 2009
klik voor het interview op SBS Shownieuws van 19 november 2009

Metro Nieuws, 14 10 2009,
Deze duurzame reisgids beschrijft 'eerlijke vakantiebestemmingen'in Ghana en is samengesteld door reisjournalisten, antropologen en lokale mensen. Het doel? Een prettige vakantie voor de toerist, maar vooral economisch verantwoord voordeel voor de plattelandsbevolking van Ghana. Ons project werd gebruikt als voorbeeldproject door medefinancieringsorganisatie Hivos. Kijk voor de Hivos-dag

Dagblad De Pers, klik voor een uitvergroting


Deventer Post, klik voor het hele artikel

De Stentor, klik voor het hele artikel


31 december 2009 - Beste Reisgids 2009!
'Ervaar Ghana' is genomineerd voor de titel "Beste Reisgids 2009!' door vertegenwoordigers van de gespecialiseerde reisboekhandels. Er is gekeken naar kwaliteit en de wijze waarop een brug wordt geslagen tussen Nederland en de bestemming.

1 december 2009 - Engelse vertaling van 'Ervaar Ghana'
Op veler verzoek werken wij aan de internationale (Engelstalige) editie van 'Ervaar Ghana'. We zijn nu op zoek naar internationale (uitgeef)contacten voor de distributie of co-produktie.

19 november 2009 - Ghana steelt de show in Shownieuws
SBS6 Shownieuws opende vandaag met een interview met het Ghanees Verkeersbureau over de kwalijke column van Catherine Keyl in De Telegraaf. Zo werd een dag vol negatieve publiciteit toch nog een reclamespot voor Ghana op een goed bekeken TV-kanaal.
Kijk hier

14 november 2009 - Ghana in de kijker, ook in BelgiŽ
Ook de Nederlandstalige gemeenschap in BelgiŽ behoort tot de doelgroep van het verkeersbureau. Dit weekend verscheen het eerste artikel in de reisbijlage van 'De Standaard'. Lees meer..

4 november 2009 - OfficiŽle opening tijdens Ghana Day 2009
Tijdens de 5e editie van dit jaarlijkse evenement in het gemeentehuis van Almere, is het Ghanees Verkeersbureau officieel van start gegaan. Lees meer..

31 oktober 2009 - Ghanezen alvast een beetje begrijpen
Zaterdag 31 oktober stond een groot artikel over Ervaar Ghana in het Noord-Hollands Dagblad. Lees meer..

28 oktober 2009 - Geselecteerd voor de Bibliotheken
De Nederlandse Bibliotheekdienst Biblion selecteert voor de bibliotheken wat wel en wat niet op te nemen uit het grote aanbod nieuwe titels. "Ervaar Ghana" is met vlag en wimpel door de selectie. Lees meer..

17 oktober 2009 - Voorbeeldproject voor Hivos bijEEN
Medefinancieringsorganisatie gebruikte vandaag in Metro Nieuws Ervaar Ghana als blikvanger voor haar opendag voor ontwikkelingssamenwerkingsprojecten tijdens de wereldarmoededag. Lees meer..

16 oktober 2009 - Vakjury kiest voor toerisme
De vakjury van de Millenium Award 2009 sprak vanavond haar voorkeur uit. Het werk van partnerorganisatie Ontmoet Afrika is alle fronten haar voorbeeld voor ontwikkelingssamenwerking 'nieuwe stijl'. Lees meer..

30 september 2009 - TV reportage Lancering door John Kufuor
Klik hier voor de reportage door de NCRV.

26 September 2009 - Introductie ontwikkelingssamenwerking nieuwe stijl, overhandiging aan John Kufuor.
Op zaterdag 26 september is de eerste reis- en cultuurgids Ervaar Ghana aangeboden aan John Kofi Agyekum Kufuor, de tweede president van Ghana. Lees meer..

26 September 2009 - Millenium Award voor Ghana?
Het toerismeproject in de twee kleine dorpsgemeenschappen Gowrie en Sognaayilli in Noord-Ghana is genomineerd voor een Millenium Award. Door te stemmen via de website kunt u dit project helpen. Lees meer..

25 September 2009 - Oplossing voor huidige vertraging bol.com et cetera
De voorraad in Centraal Boekhuis is wederom opgeraakt door de grote vraag. Nieuwe voorraad is aangeleverd, maar het kost enige doorlooptijd voordat alle systemen dit weten en de geautomatiseerde kerens weer op snelheid werken. Het is op dit moment erg druk bij Centraal Boekhuis. Wie snel een exemplaar nodig heeft kan dat op deze website bestellen en het gevraagde bedrag overmaken op bankrekening 52.31.25.720 tnv Coolywooly Ervaringen te Deventer. Eťn exemplaar kost 19,95 + 2,55 verzendkosten. Na ontvangst van de betaling gaat de verzending direct op de post.

14 September 2009 - Dance with the kings
Zaterdag was het swingen in Amsterdam Zuid-Oost, waar voormalig president Jerry J. Rawling als een idool werd binnengehaald op het jaarlijkse dansfeest voor en door de Ghanese em Surinaamse gemeenschap in Nederland. Kijk hier. Voor 'Ervaar Ghana' was dit een eerste presentatie aan de Ghanese diaspora. We hebben veel enthousiaste reacties gehad.

8 September 2009 - Storing bol.com opgelost
De technische storing op bol.com is opgelost. Als nieuw boek moet het nog wel zijn plekje in de top-3 verdienen voor wie zoekt op Ghana, maar met enkele klantrecensies gaat dat wel lukken. De eerste 200 exemplaren zijn inmiddels verkocht.

6 September 2009 - Lancering
Reisboekhandel Frank&Vrij heeft de primeur en legde direct een stapel exemplaren in zijn mooie winkel in Alkmaar. Bol.com is vanaf woensdag in staat bestellingen aan te nemen. Vandaag zijn de persberichten de deur uit: 'Verkeersbureau voor Ghana opent zijn deuren' en 'Vrolijk, veilig & veelzijdig Ghana'. Meer informatie voor de pers is beschikbaar via HBMEO PR, Tel: +31 (0)703319211, +31 (0)641352741, Email: ghana@hbmeo.com

28 Juli 2009 - Drukdatum bekend
'Ervaar Ghana, reis- en cultuurgids" staat ingepland op 5 augustus bij onze drukker. Vervolgens volgt het binden en verzenden. Dit betekent dat in de 4e week van augustus de eerste bestellingen de deur uit gaan. De lancering als onderdeel van de grote Ghana-promotiecampagne volgt in september.

23 Juli 2009 - Euforie over Ghanees hoofd cultureel verklaarbaar
Het afgehakte hoofd van Koning Badu Bonsu II gaat eindelijk terug naar Ghana. Het nieuws van de terugkeer krijgt veel (media)aandacht in Nederland en Ghana. De Nederlandse aandacht laat zich deels verklaren door de komkommertijd. Maar wat voor ons hooguit een curieuze begrafenis uit het verleden is, is in Ghana een reden voor nationale euforie. Hoe komt dat? Meer...

Juli 2009 - Ghanees Verkeersbureau in Nederland
Ghana heeft sinds kort een verkeersbureau in Nederland. Tegelijk met de lancering van de reis- en cultuurgids "Ervaar Ghana" gaat het verkeersbureau van start met als doel Ghana te promoten als toeristische bestemming. De site www.ghana-verkeersbureau.nl is in ruwe versie live en zal vanaf september het middelpunt zijn van een grootse PR-campagne van Ghana.

Juni 2009 - De reisgids is in produktie
Vanaf nu kun je bestellen! De eerste Nederlandstalige reisgids over Ghana wordt eind juli gedrukt. De titel wordt "Ervaar Ghana, reis- en cultuurgids". Meer...

Januari 2009 - De eerste hoofdstukken zijn geschreven
De researchfase is nagenoeg afgerond en we zijn behoorlijk op weg met het echte schrijfwerk. Deze week zijn de eerste concepthoofdstukken verspreid naar onze proeflezers en experts: over de cultuur en over begrafenis- en geboorterituelen. Meer...

Oktober 2008 - Innovatieve ontwikkelingssamenwerking
Armoede bestrijden in Ghana door middel van toeristen? Hoe gaat dat, wat komt er bij kijken en hoe nodig is het. Dit en nog veel meer in de tweede nieuwsbrief van het project "Ga naar Ghana". Meer...

Juli 2008 - Eerste nieuwsbrief
We zitten midden in de researchfase en hebben inmiddels een team van een kleine honderd mensen die meewerken. De contacten zijn gelegd met Ghana op alle niveaus: van de hoogste ambtenaar op het gebied van toerisme tot de chief van Sognaayilli in Noord-Ghana. Meer...

November 2007 - Ga naar Ghana gaat van start
Wij zijn een reisgids aan het maken die we zelf gemist hebben: een Nederlandstalige reisgids die enthousiasmeert en uitlegt hoe bijzonder Ghana is en hoe je dat het beste kunt ervaren. Ons doel is meer mensen meer van Ghana te laten genieten, en daarmee tevens Ghana meer te laten profiteren van de reislust (en bestedingen) van de betrokken toerist uit Nederland.

HomeNieuwsAgendaGhanaWebshopMediadossierOver onsClick for English language Klik voor Nederlands
actuele berichten testfase